У Києві викрили підприємство на поставках неякісної військової форми (ФОТО)

Що відомо про скандал через браковану продукцію для ЗСУ

У Києві на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил України вартістю десятки мільйонів гривень викрили директора підприємства. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, між військовою частиною та швейною фабрикою торік уклали договори на поставку форменого одягу для військових підрозділів Сил територіальної оборони Збройних сил України. Виконавець мав поставити літні польові костюми, а також утеплені та вітровологозахисні зимові куртки. Загальна вартість угод становила 35 мільйонів гривень.

Скориставшись нагальною потребою у забезпеченні українських військових одягом, компанія спочатку отримала передоплату у сумі понад 5 мільйонів гривень, а згодом решту обумовлених договорами коштів. Однак поставлені підприємством товари виявилися неналежної якості. Експерти констатували, що нова військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням. Суму завданих збитків оцінили за вартістю контрактів — у понад 35 мільйонів гривень.

Директору приватної фірми повідомили про підозру у заволодінні коштами. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Окрім того, слідчі встановлюють інших осіб причетних до вчинення злочину, зокрема, серед військових посадових осіб. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада незаконно передала в оренду землю на Трухановому острові під комерційну забудову в межах прибережної захисної смуги для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся" та звернулися до столичної влади з петицією.

Читайте також, що у Києві навмисно знищують легендарне озеро через забудову



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олекса

11 серпня 2023, 14:06

Рюкзаки авакова живуть і процвітають . Бо зещурі нікого не наказують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися