У Києві викрили схему присвоєння громадянам інвалідності за хабар

В організації схеми присвоєння громадянам інвалідності викрито керівника юридичної компанії

У Києві в організації схеми присвоєння громадянам інвалідності викрито керівника юридичної компанії. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Директора юридичної компанії викрито в організації схеми, яка передбачала вимагання грошових коштів з громадянина за вплив на прийняття рішення посадовими особами МСЕК щодо отримання групи інвалідності.

Вартість так званих "послуг" з отримання групи інвалідності складала шість тисяч доларів США. За вказану суму підозрюваний обіцяв вплинути на членів МСЕК, щоб вони визначили встановили громадянину другу групу інвалідності.

Під час отримання першої частини грошових коштів на суму чотири тисячі доларів США підозрюваного було затримано.

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання підозрюваного під вартою. Слідчі дії у рамках кримінального провадження тривають.

Нагадуємо, що в Київській області викрили схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Начальник одного з управлінь Головного управління ДСНС України в Київській області розробив та реалізував схему, яка дозволила вивести земельну ділянку з користування пожежної частини зі статусу державної землі в комунальну власність. Це дало змогу посадовцю укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення десятиповерхового житлового будинку із двома наземними паркінгами.

Також у Києві на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил України вартістю десятки мільйонів гривень викрили директора підприємства. Експерти констатували, що нова військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням. Суму завданих збитків оцінили за вартістю контрактів — у понад 35 мільйонів гривень.

Читайте также