У Києві за спробу заволодіння активами десятків підприємств судитимуть групу рейдерів

Учасники злочинного угрупування планували заволодіти корпоративними правами 28 приватних підприємств

У Києві судитимуть групу рейдерів, яка намагалася заволодіти активами 28 підприємств. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Дарницька окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 11 учасників злочинного угруповання, які намагалися незаконно заволодіти активами підприємств з використанням підроблених документів.

Слідство встановило, що учасники злочинної групи планували незаконно заволодіти корпоративними правами 28 приватних товариств. Загальний статутний капітал цих компаній становить майже 17 мільйонів гривень, їм належать 45 земельних ділянок та 122 об'єкти нерухомості в Україні.

Зловмисників затримали "на гарячому" під час спроби посвідчення на підставі підроблених документів довіреностей, які надавали їм право перереєструвати право власності на вищевказані активи.

Наразі обвинувальний акт стосовно учасників угруповання, у тому числі двох організаторів, скеровано до суду для розгляду по суті.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області викрили схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду ДСНС. Начальник одного з управлінь Головного управління ДСНС України в Київській області розробив та реалізував схему, яка дозволила вивести земельну ділянку з користування пожежної частини зі статусу державної землі в комунальну власність. Це дало змогу посадовцю укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення десятиповерхового житлового будинку із двома наземними паркінгами.

Нагадуємо, що в Києві на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил України вартістю десятки мільйонів гривень викрили директора підприємства. Експерти констатували, що нова військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням. Суму завданих збитків оцінили за вартістю контрактів — у понад 35 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися