У Києві посадовиця Дніпровської РДА отримала підозру у зв'язку зі скандальною закупівлею

Вартість придбаного товару виявилася завищеною майже на 300 000 гривень

У Києві посадовиці Дніпровської РДА повідомлено про підозру у зв'язку із закупівлею овочерізок за завищеними цінами. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та ювенальних прокурорів начальниці відділу Управління освіти Дніпровської райдержадміністрації повідомлено про підозру у розтраті коштів під час закупівлі овочерізок.

Підозрювана відповідальна за організацію та проведення процедур закупівель та оприлюднення звітів про укладені без використання електронної системи закупівель договори в Управлінні освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Посадовиця зловживала своїм службовим становищем, діяла всупереч інтересам служби та розтратила бюджетні кошти під час проведення процедури закупівлі "Обладнання для закладів громадського харчування" (комплекти обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях)" (овочерізки з набором насадок). 

Ціна закупленого товару була завищена майже на 300 000 гривень, внаслідок чого Управління освіти Дніпровської РДА зазнало збитків на цю суму.

Наразі вирішується питання про обрання посадовиці запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Як раніше писали "Коментарі", викрито організовану групу, яка заволоділа державними землями у Київській області вартістю майже 2 млрд грн. НАБУ і САП викрили п'ятьох учасників організованої групи, яка заволоділа земельними ділянками під Києвом площею понад 1200 га. Їх дії призвели до збитків державі на понад 1,8 млрд грн.

Нагадуємо, що в українській столиці можуть підняти вартість проїзду у наземному громадському транспорті до 30 гривень – у такому разі старі маршрутки замінять на нові тролейбуси з автономним ходом. Місто замінюватиме усі приватні маршрути на комунальний транспорт. Насамперед, це тролейбуси з автономним ходом, які не потребуватимуть великих капіталовкладень з будівництва контактної мережі. Зазначається, що проїзд у громадському транспорті Києва має коштувати 30 грн.

Читайте также