У військкоматах Київської області провели обшуки

Що відомо про слідчі дії

У низці військово-лікарських комісіях (ВЛК) та у військкоматах Вінницької, Черкаської та Київської областей сьогодні, 22 серпня, провели обшуки. Про це розповіли у Державному бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

За даними відомства, проводяться слідчі дії у військкоматах та ВЛК для виявлення фактів корупції. Слідчі дії тривають у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військових, які займають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки.

"Встановлено 388 осіб відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо", — йдеться в повідомленні ДБР.

Порушені кримінальні провадження за низками статей. Наприкінці минулого тижня в Одеській та Миколаївській областях, а також Херсонському та Бериславському районних Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки працівники Державного бюро розслідувань провели 15 обшуків. Під час попередніх перевірок виявлено непоодинокі факти зловживань воєнкомів та безпідставного зняття з військового обліку офіцерів запасу на підставі фіктивних довідок ВЛК. Наразі за результатами перевірок трьом посадовим особам військкоматів повідомлено про підозри.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки Україні провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримала російського коригувальника вогню. Чоловік знімав на відео військову базу Збройних сил України та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий виявився 23-річним мешканцем Одеси, який переїхав до Києва у пошуках "швидкого заробітку. Подробиці — за посиланням. 

Смотрите также видео, почему в Киеве мужчина сжег более десятка автомобилей военных.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/3762


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися