У Києві викрили масштабний шахрайський кол-центр (ФОТО)

Київські правоохоронці викрили шахрайський кол-центр на вулиці Олеся Гончара

У Києві поліція викрила шахрайський кол-центр. Правоохоронці виявили на території офісу близько 50 робочих місць. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Нещодавно до Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що в офісному приміщенні на вулиці Олеся Гончара працює кол-центр. Співробітники поліції відпрацювали цю інформацію та зафіксували факт незаконної діяльності.

На місці події поліцейські виявили близько 50 робочих місць із комп'ютерним обладнанням. Слідчі провели обшук в офісі та вилучили системні блоки, жорсткі диски, мобільні телефони та робочі блокноти.

За цим фактом слідчий відділ Шевченківського управління поліції розслідує кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі проводяться заходи щодо встановлення осіб, які організували незаконний "бізнес".

Як раніше писали "Коментарі", правоохоронці Києва затримали "знахарку", яка ошукала пенсіонерку. Зловмисниця виманила у жінки 1450 євро та 5000 гривень під приводом нетрадиційного методу лікування.

Також у Києві викрили шахрайський call-центр, де виманювали гроші під виглядом інвестицій у псевдопроєкти. За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками, аферисти завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень. За фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, розпочато кримінальне провадження.

Читайте также