У Києві шахрай викрав автомобіль благодійного фонду та ошукав волонтерку

У столиці судитимуть шахрая, який ошукав волонтерку на закупівлі бронешоломів

У Києві перед судом постане шахрай, який викрав автомобіль благодійного фонду і ошукав волонтерку на закупівлі бронешоломів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі"

За матеріалами слідства, зловмисник видавав себе за військового, увійшов у довіру до волонтерки і запропонував їй допомогу в придбанні за вигідними цінами бронешоломів іноземного виробництва. Потерпіла, не знаючи про справжні наміри шахрая, перевела на його рахунок понад 37 000 гривень.

Крім того, обвинувачений побачив на одній зі станцій технічного обслуговування в Києві автомобіль благодійного фонду, що очікував на ремонт перед відправкою на фронт. Обвинувачений вирішив незаконно заволодіти автівкою. Наступного дня він проник на станцію техобслуговування і викрав автомобіль.

Після проведення невідкладних слідчих дій чоловіка було затримано. Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі. За скоєні злочини шахраю загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві викрили шахрайський call-центр, де виманювали гроші під виглядом інвестицій у псевдопроєкти. За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками, аферисти завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень. За фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, розпочато кримінальне провадження.

Також у Києві відстояли вирок зраднику, який здав ворогові позиції ЗСУ. Чоловіка засуджено до 15 років ув’язнення за державну зраду. У березні 2022 року обвинувачений розмістив через свій телеграм-канал інформацію про місце дислокації військової техніки та підрозділів ЗСУ на території столиці. У подальшому ворог з "Градів" та "Смерчів" неодноразово здійснив обстріли цих підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та ще четверо отримали тілесні ушкодження.

Читайте также