Псевдоволонтер торгував гуманітаркою, призначеною мешканцям Ірпеня (ФОТО)

Слідчі Нацполіції викрили псевдоволонтера

Слідчі Нацполіції викрили псевдоволонтера, який торгував гуманітарною допомогою, призначеною мешканцям Ірпеня. Про це повідомляє МВС України, передають "Коментарі".

Стало відомо, що фігурант продавав медикаменти, ковдри, матраци та інші предмети першої необхідності, надіслані з-за кордону у 2022 році. Допомога призначалася для жителів Ірпеня, які постраждали під час окупації міста російськими загарбниками.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки в приміщеннях, де зберігалася гуманітарка. Вилучено антисептичні засоби, турнікети, перев'язувальний матеріал, медичні прилади, одяг, дитяче харчування тощо

Наразі слідчі дії проводяться у межах відкритого кримінального провадження. Псевдоволонтеру загрожує позбавлення волі на строк до семи років із конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в Київській області підприємець привласнив бюджетні кошти, виділені на відновлення дитячих освітніх закладів, які постраждали від обстрілів. Підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих освітніх закладів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів, у Броварському та Вишгородському районах. Підрядник завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані в офіційні документи і підписав їх. На підставі цього товариству переплатили сотні тисяч гривень.

Як раніше писали "Коментарі", сорок дві сім'ї в Київській області отримали нові квартири в рамках обласної програми "Нова оселя". Ключі від 31 квартири було вручено на початку року, а ще 11 - у серпні. Квартири розташовані в Броварах, Богуславі, Борисполі, Ірпені та Макарові. У квартирах від однієї до п'яти кімнат.

Читайте также