Чергову схему з ухилянтами викрили у Києві (ФОТО)

Задіяні столичні лікарі та співробітники військкомату

У Києві викрили місцевих лікарів та співробітників військкомату на корупційній схемі з ухилянтами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

За даними відомства, у Києві ліквідована ще одна корупційна схема ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Викрили завідувачку відділення одного з діагностичних медичних центрів столиці та посадовицю місцевого військкомату. За хабарі вони "допомагали" військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів про здоров’я. Посадовиця медцентру направляла своїм спільникам з місцевої військово-лікарської комісії неправдиві висновки про стан здоров’я ухилянтів.

"Вартість таких "послуг" становила 11 тис. доларів США з одного "пацієнта". Отримані суми фігуранти розподіляли між собою. Для передачі хабарів посадовці залучили свого знайомого як посередника", — йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи учасників схеми та в їхніх авто знайшли великі суми коштів та інші речові докази. Трьом фігурантам кримінальної справи інкримінують кілька статей Кримінального кодексу України, серед яких перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Усім повідомили про підозру. Зараз вони перебувають під вартою без права внесення застави.

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників схеми, зокрема керівництво військкоматів та військових медкомісій, які фігурують у справі. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна", — заявили в СБУ.

Нагадаємо, що у низці військово-лікарських комісіях та у військкоматах кількох областей, зокрема — Київської, минулого місяця провели обшуки. Слідчі дії тривають у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військових, які займають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки Україні провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримали російського коригувальника вогню. Чоловік знімав на відео військову базу ЗСУ та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий виявився 23-річним мешканцем Одеси, який переїхав до Києва у пошуках швидкого заробітку. 

Читайте також, які вироки у Києві оголосили чоловікам за поширення відео роботи ППО.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9519


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися