У Києві викрили на російській пропаганді представника "пацифістів" (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві за поширення російської пропаганди повідомили про підозру "виконавчому секретарю руху пацифістів". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України та столичної прокуратури.

Слідство встановило, що після початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну мешканець Києва на посаді виконавчого секретаря громадської організації "Український рух пацифістів" підписав та направив до однієї з державних установ лист. У додатках до цього листа він долучив документ з назвою "Мирний порядок денний для України та світу".

"У цьому зверненні підозрюваний називав рф, яка розв’язала та веде агресивну війну проти України, "міфічним ворогом", а повномасштабне вторгнення збройних сил рф в Україну – "загостренням збройних конфліктів", в якому винуваті обидві сторони", — зазначили в Офісі генерального прокурора України.

Окрім того, чоловік заявляв, що захист України проти російських окупантів нібито "може і має здійснюватися ненасильницькими та беззбройними методами". Висновки судової лінгвістичної експертизи підтвердили, що такі висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною російської збройної агресії проти України. За цим фактом киянин отримав підозру у скоєнні злочину. Слідство також встановило, що підозрюваний активно закликав мешканців Києва використовувати різні способи ухилення від мобілізації у своєму Telegram-каналі. Досудове слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині затримали російського коригувальника вогню. Чоловік знімав на відео військову базу ЗСУ та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти. Затриманий виявився 23-річним мешканцем Одеси, який переїхав до Києва у пошуках швидкого заробітку. 

Читайте також, які вироки у Києві оголосили чоловікам за поширення відео роботи ППО.

Читайте также