Киянин виманював у людей гроші, обіцяючи евакуювати з Маріуполя: що вирішив суд

Киянин обманював людей під приводом надання послуг з евакуації громадян з місць бойових дій

До трьох років позбавлення волі засуджено киянина, який виманював гроші в людей, обіцяючи евакуювати із Маріуполя. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурор довів у суді, що 22-річний киянин обманював людей під приводом надання послуг з евакуації з місць бойових дій.

У травні 2022 року обвинувачений вів тривале листування з дівчиною, яка хотіла вивезти свою матір із тимчасово окупованого Маріуполя.

В обмін на винагороду в розмірі 20 000 грн обвинувачений обіцяв евакуювати родичку потерпілої в безпечне місце. Однак, отримавши гроші на свою банківську картку, він не вжив жодних дій щодо евакуації жінки та привласнив гроші.

Під час судового розгляду обвинувачений ухилявся від з'явлення до суду, і за клопотанням прокурора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також суд перерахував близько 50 тис грн внесеної зловмисником застави на підтримку ЗСУ.

Голосіївський районний суд Києва визнав чоловіка винним у злочині та засудив його до трьох років позбавлення волі. До вступу вироку у законну силу суд залишив обвинуваченого під вартою.

Як раніше писали "Коментарі", прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру ще двом особам у справі щодо незаконного заволодіння земельними ділянками площею понад 1 200 га на Київщині. На сьогодні встановлено два епізоди злочинної діяльності – заволодіння майже 920 га державної землі у м. Фастові та близько 284 га ДП "Пуща-Водиця" поблизу міста Києва. 15 серпня 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру 5 особам, серед яких організатор злочинної схеми та ще 4 учасники.

Нагадуємо, що київські правоохоронці викрили шахраїв, які увійшли на Instagram сторінку громадянки та ошукали людей під виглядом збору коштів на лікування дитини. Одного з "бізнесменів" вже затримали.

Читайте также