У Києві засуджено серійного викрадача автомобілів: що вирішив суд

У ході слідства всі викрадені автомобілі знайдені та повернуті власникам

У Києві серійного викрадача автомобілів засуджено до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

27-річного викрадача автомобілів з Київської області було засуджено до восьми років позбавлення волі за фактами незаконного заволодіння автомобілями.

Прокурор довів у суді, що в період із січня по квітень 2023 року чоловік скоїв серію викрадень автомобілів вартістю понад 1 млн грн кожен в Оболонському районі Києва. Зловмисник спеціалізувався на викраденні автомобілів марок Honda CR-V і Hyundai Tucson, випущених у період із 2019 по 2021 рік.

Потерпілим завдано збитків на суму понад 3 млн грн. У результаті розслідування всі викрадені автомобілі було знайдено та повернуто власникам.

Крім того, було встановлено, що стосовно обвинуваченого в інших судах України розглядаються кримінальні справи аналогічного характеру, а також кримінальні провадження проти власності громадян.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога для ЗСУ. Керівник волонтерського центру благодійної організації разом зі своєю дружиною та водієм організації організували схему продажу автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога. Зловмисники розміщували оголошення на платформах із продажу автомобілів і продавали їх військовим. Отримавши гроші, вони передавали автомобілі військовим під виглядом гуманітарної допомоги на безоплатній основі.

Нагадуємо, що київські митники вилучили з поштового відправлення камені віком 407 млн років із відбитками вимерлих давніх риб часів раннього девону. Митники запобігли незаконному вивезенню палеонтологічного скарбу з України до США у міжнародному поштовому відправленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися