Справа про закрите укриття у Києві під час обстрілів набрала обертів

Що розповіли в столичній прокуратурі

У Києві відсторонили від посади директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Романа Ткачука через загибель людей через недопуск до укриття. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної прокуратури.

За даними відомства, Київський апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурора Деснянської окружної прокуратури Києва скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Посадовця підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Слідчі вважають, що перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, посадовець неналежно виконував службові обов’язки та не контролював стан готовності укриттів. Це призвело до загибелі та травмування людей на порозі зачиненого укриття. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 1 червня 2023 року у Деснянському районі Києва під час обстрілів російських окупантів загинуло троє людей, серед яких — дитина, ще семеро людей отримали травми різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо, що у Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Такі кадрові рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Меру Києва Віталій Кличку та начальнику військової адміністрації столиці Сергію Попку оголосили догани.

Читайте також, як у Києві протестували автоматизований доступ до укриттів.

Дивіться відео, як у Києві виглядає перше бетонне мобільне укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися