Столичного юриста впіймали на поширенні російської пропаганди (ФОТО)

Відомі подробиці щодо викриття прибічника окупантів

У Києві колишнього адвоката викрили на поширенні публічних закликів до захоплення української державної влади. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України та Офісу генерального прокурора.

Викрили російського пропагандиста кіберфахівці СБУ. Слідство встановило, що киянин позиціонував себе як "лідер громадської думки" та провокував людей до заворушень під виглядом "протестних" мітингів. Мешканець столиці "працював" на так званий Telegram-канал "Вагнера" і закликав захопити владу в Україні.

"Колишній адвокат використовував власний канал на відеохостингу YouTube з аудиторією понад 100 тис користувачів для поширення ворожої пропаганди. Підозрюваний дискредитував вище військово-політичне керівництво України та закликав громадян до силових дій для повалення конституційного ладу", — зазначили в Офісі генерального прокурора України.

Сюжети псевдоактивісту подавали російські пропагандисти. Експертиза встановила, що поширені публічні матеріали киянина підтверджують його підривну діяльність на користь окупантів. Чоловіку повідомили про підозру у закликах до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві знесуть скандальний храм-МАФ на території Національного музею історії України. Таке рішення ухвалив Північний апеляційний господарський суд. Споруда знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці ліквідували масштабний наркотрафік до Київського СІЗО. Організатором виявився громадянин Молдови, обвинувачений в умисному вбивстві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як у Солом’янському районі Києва викрили шахрайські call-центри.

Читайте также