У Києві знесуть скандальний МАФ на території Музею історії України

Що відомо про судовий процес у цій справі

У Києві демонтують скандальний храм-МАФ, збудований на території Музею історії України. Таке рішення ухвалив суд, повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП).

У відомстві розповіли, що Північний апеляційний господарський суд розглянув апеляційну скаргу релігійної громади Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) "Десятинний храм" на рішення Господарського суду Києва та підтвердив зобов'язання звільнити ділянку від збудованого храму-МАФу на території Національного музею історії України. Цей "храм-кіоск" збудували без жодних дозволів. Споруда знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене будівництво, та порушує ансамбль історичного археологічного комплексу "Десятинна церква".

"Розміщення цієї споруди на земельній ділянці музею суперечить її цільовому використанню. Крім того, заклад, що знаходиться в споруді, поширює антиукраїнські наративи та працює на країну-агресора вже 14 років поспіль", — наголосили в МКІП.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України назвали рішення суду черговою перемогою в боротьбі за культурну спадщину українців.

Нагадаємо, що представники влади Києва відповіли на петицію, де вимагали знесення "храму-МАФ" московського патріархату. Заступник мера столиці В’ячеслав Непоп заявив, що Київська міська державна адміністрація не дозволяла будівельних робіт цієї споруди. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як адвокат храму-МАФу у Києві запропонував знести музей.

Джерело: https://t.me/mkipu/7422


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися