Коригувальників вогню по Києву затримали у столиці (ФОТО)

Подробиці розповіли в СБУ

У столиці затримали двох російських агентів, які коригували вогонь по Києву 21 вересня. Про це розповів речник Служби безпеки України Артем Дегтяренко, передають "Коментарі".

Затримали двох чоловіків, які коригували повітряну атаку російських окупантів на Київ у ніч на 21 вересня цього року. Слідство встановило, що напередодні затримані надіслали росіянам координати для удару по столиці. Основними цілями повітряної атаки були столичні об’єкти життєзабезпечення, зокрема — енергогенеруючі підприємства. Коригувальниками вогню окупантів виявилися двоє киян, які співпрацювали з російською розвідкою.

"За вказівкою російської спецслужби агенти відслідковували місця базування і переміщення Сил оборони в столичному регіоні. Для цього виходили на вулиці та приховано фіксували пункти дислокації українських захисників. Також фігуранти "втемну" використовували своїх знайомих, в яких випитували "потрібну" інформацію під виглядом побутових розмов", — повідомив Дегтяренко.

Російські шпигуни за гроші надсилали своєму куратору фотографії та геолокації стратегічно важливих об’єктів енергетичної інфраструктури. Під час обшуків за місцями проживання обох киян вилучили мобільні телефони, які вони використовували для фотографування українських об’єктів та листування, та інші речові докази. Обом затриманим загрожує довічне ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ атакували з десятка літаків стратегічної авіації. По столиці випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Силами та засобами Протиповітряної оборони було знищено понад 20 цілей.

Дивіться також фото і відео наслідків ракетних атак на Київ.

Читайте також про наслідки ракетної атаки у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися