Киянин продавав ухилянтам фальшиві свідоцтва про народження дітей (ФОТО)

Киянин організував продаж свідоцтв про народження дітей чоловікам призовного віку

Правоохоронці зупинили діяльність схеми незаконного перетину державного кордону, яку організував киянин. Про це повідомляє Національна поліція України, передають "Коментарі".

Слідчі Нацполіції викрили групу осіб, які надавали фальшиві документи та консультували чоловіків призивного віку щодо незаконного перетину кордону. Однією зі схем було створення підроблених свідоцтв про народження дітей, оскільки наявність трьох або більше дітей, які не досягли 18-річного віку, надає право на безперешкодний виїзд за межі України. 

За такі "послуги" зловмисники вимагали до десяти тисяч доларів. 

До складу групи входили житель Києва, який займався пошуком та інструктажем "клієнтів" серед призовників, і мешканець Львівської області, який виготовляв фальшиві документи та організовував супровід чоловіків через державний кордон. 

Одного з фігурантів затримали в серпні цього року. У жовтні в результаті оперативно-розшукових заходів слідчі Нацполіції затримали і другого організатора злочинної схеми.

Нагадуємо, що столичні оперативники затримали колаборанта, який малював російські прапори в парку в Харківській області. Після скоєння правопорушення чоловік почав переховуватися від правоохоронців. Завдяки спільним діям поліції Харківщини та Києва, порушника було виявлено в столиці.

Як раніше писали "Коментарі", в Одесі затримали іноземця, який замовив вбивство власника стоматологічного бізнесу у Києві та його родини. Слідство встановило, що іноземець у вересні 2023 року підшукував кілера. За замовне вбивство власника стоматологічного бізнесу та його родини обіцяв заплатити 15 тисяч доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися