У Києві злочинна організація заробляла мільйони на продажі наркотиків (ФОТО)

Злочинна організація заробляла 1,6 млн гривень щомісяця на продажі метадону та димедролу

У Києві закінчено розслідування щодо злочинної організації, яка заробляла 1,6 млн гривень щомісяця на продажі метадону та димедролу. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Було завершено досудове розслідування щодо злочинної групи за фактами вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків та сильнодіючих лікарських препаратів. Організацію очолювала жінка з Рівненщини, яка долучила до складу групи ще сім учасників.

З липня 2022 року ця група займалася незаконним продажем метадону та димедролу в Києві та Вінниці через популярний месенджер шляхом "закладок". Організатор визначала ролі та функції учасників, забезпечувала постачання великих партій наркотиків та лікарських засобів для подальшого продажу наркозалежним особам. Також вона керувала фінансами та розподілом прибутку між членами групи.

За місяць дохід зловмисників сягав близько 1,6 млн гривень. Щоб приховати свої дії, вони орендували житло в різних містах України, користувалися телефонами без IMEI, та спілкувалися через месенджери. Під час проведення розслідування правоохоронці виконали 3 контрольовані покупки та 4 контрольовані поставки.

Санкція статей передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами слідства.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві розшукують зловмисника, який напав на військовослужбовця у центрі столиці. Потерпілого з місця події госпіталізували до медичного закладу з ножовим пораненням грудної клітини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися