У Києві заарештували майже пів мільярда гривень російського бізнесмена

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві та на території інших регіонів України виявили підприємства, кінцевими бенефіціарним власником якого є російський бізнесмен. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, дослідили діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних підприємств, зокрема з виробництва напівфабрикатів, на предмет привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади. Слідство встановило, що кінцевим бенефіціарним власником вказаної компанії є російський бізнесмен.

Банківські рахунки цих підприємств арештували. Кошти, розміщені на них в розмірі 450 мільйонів гривень передали на користь Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Національної гвардії України. Загалом з початку повномасштабної війни органами Київської міської прокуратури для забезпечення обороноздатності України на користь ГУР МО України та Національної гвардії України передали понад 1,5 млрд гривень арештованих коштів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили шахрайство під виглядом надання фінансової допомоги переселенцям. Про аферистів в поліцію повідомили представники одного з державних банків. У фінансовій установі заявили, що невідомі особи представляючись банкірами, знімають гроші з рахунків клієнтів. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, в Обухівському районі Київської області родичі жорстоко вбили молодого чоловіка, а свідки – приховали злочин. Про вбивство розповіли у регіональній поліції. Хлопця спалили живцем та закопали у лісосмузі.

Читайте також, як кияни викрали значну суму грошей у мешканки села.

Читайте также