У Києві викрили дипломатку на допомозі нелегалам в переїзді до ЄС (ФОТО)

Розкриті подробиці схеми переправи іноземців за кордон

У Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, у столиці другий секретар з консульських та адміністративних питань Посольства України в одній із країн Центральної Азії організувала міжнародний "трафік". За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

До незаконної діяльності дипломатка залучила двох іноземців, які підшукували клієнтів, домовлялися з ними та передавали гроші організаторці схеми. За наявними даними, такими "послугами" скористалося до 900 вихідців з країн терористичного ризику. Одержані "прибутки" консулка витрачала на придбання елітної нерухомості у центрі Києва та в Одесі. Працівниці посольства повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Їй загрожує до дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили шахрайство під виглядом надання фінансової допомоги переселенцям. Про аферистів в поліцію повідомили представники одного з державних банків. У фінансовій установі заявили, що невідомі особи представляючись банкірами, знімають гроші з рахунків клієнтів. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як у Києві закрили підпільний цех з виготовлення алкоголю.

Читайте также