Ухилянт з Київщини намагався втекти з підробленими документами за кордон (ВІДЕО)

Фальшиві документи та хабар, або незаконна мандрівка скасовується

Мешканець Київщини намагався виїхати з України за документами про непридатність до військової служби. Про інцидент розповіли у Державній прикордонній службі України (ДПСУ), передають "Коментарі".

За даними відомства, чоловік прибув потягом "Київ – Відень" у пункт пропуску "Чоп (Дружба)". Разом з паспортом мешканець Київщини пред’явив прикордонникам пакет документів про непридатність до військової служби. Однак під час їх перевірки в інспектора виникли сумніви щодо дійсності наданих пасажиром тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та довідки ВЛК, тож вирішили ретельніше вивчити обставини отримання паперів.

Під час бесіди чоловік не орієнтувався, де і коли проходив медичне обстеження та де отримував документи. Прикордонники зв’язалися з РЦК та з’ясували, що документів щодо виключення з військового обліку за станом здоров’я вказаній особі не видавали. Навпаки, хотіли видати повістку, але не змогли знайти потенційного призовника за місцем реєстрації.

"Пасажир зізнався, що придбав фальшивки через соцмережі за 7000 доларів США. Коли зрозумів, що обманом не зможе перетнути кордон та щоб уникнути кримінальної відповідальності за використання підроблених документів, правопорушник за наставництвом дружини спробував підкупити прикордонника", — розповіли в ДПСУ.

Дружина втікача була впевнена, що хабар у дві тисячі доларів, даний інспектору-прикордоннику, "вирішить питання", але помилилася. Тепер порушнику загрожує відповідальність одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися