У Києві затримали коригувальника ракетних атак на столицю (ФОТО)

Оприлюднені подробиці спецоперації

У Києві затримали агента російських спецслужб, який скоригував ракетні удари по столиці. Про спецоперацію розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, чоловіка завербували в Росії та відправили в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності. Також шпигут розвідував локації штабів та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки Збройних сил України на території Києва та Житомирської області.

"Саме за його координатами 31 грудня 2022 року агресор завдав ракетного удару по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка", — заявили в СБУ.

Слідство встановило, що затриманий — 40-річний мешканець столиці з прокремлівськими поглядами. Щоб сприяти російським окупантам у війні проти України, наприкінці минулого року він оформив статус "волонтера" та виїхав до Росії через треті країни.

"Під час перетину кордону з РФ чоловік за власної ініціативи заявив кадровому співробітнику ФСБ про готовність співпрацювати з російською спецслужбою. Щоб підтвердити свою "відданість" окупантам, киянин одразу передав їм координати, за якими нібито дислокується один із підрозділів Сил оборони в столичному регіоні. І вже через декілька днів загарбники здійснили по цій "локації" повітряну атаку", — повідомили в СБУ.

Після цього представники російської спецслужби доставили свого агента до Москви, де його детально проінструктували щодо методів роботи, конспірації та пріоритетних завдань. Потім шпигуна відправили в Україну для збору розвідданих. Наразі затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися