Корупційні схеми виявили в автошколах Києва (ФОТО)

Серед учасників — працівник МВС

У столиці викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури та Національну поліцію України.

Слідство встановило, що троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. Незаконними оборудками займався 22-річний адміністратор Територіального сервісного центру МВС, двоє інструкторів — працівники автошкіл та посередник, який за свій відсоток передавав гроші між фігурантами.

"Правоохоронці затримали одного з порушників одразу після отримання грошей за зданий іспит. За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури усім спільникам оголосили про підозру", — повідомили у Національній поліції України.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним. 

Нагадаємо, до бюджету Києва стягнули понад 3,6 мільйонів гривень штрафів за поставку "швидких" неналежної якості. Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. У комунальному підприємстві розробили схему отримання хабаря від представників станції техобслуговування та ремонту автомобілів у Києві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві розслідують спробу прослуховування головнокомандувача ЗСУ.

Читайте также