У Києві жінка видавала себе за померлу, щоб привласнити квартиру

Злочинна група шукала малозахищені соціальні групи

У Києві судитимуть учасницю злочинної групи, яка видала себе за померлу особу, щоб привласнити квартиру. Вона займалась незаконним заволодінням нерухомості на території міста Києва. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Раніше було повідомлено, що учасники групи спеціалізувалися на пошуку людей з малозахищених соціальних груп, таких як самотні пенсіонери та особи з психічними розладами. Після виявлення цих осіб, зловмисники підробляли документи на їхнє майно та незаконно здійснювали перереєстрацію на інших осіб.

Один з учасників схеми був затриманий у спробі заволодіти квартирою на проспекті Оболонському у Києві, власниця якої померла ще у 2021 році. Зловмисники підробили документи на цю квартиру та намагалися продати її за практично 700 тисяч гривень.

На даний час обвинувальний акт відносно фігурантки, яка виступала підставною особою та виконувала роль власниці квартири, скеровано до Дніпровського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Матеріали досудового розслідування відносно інших осіб, причетних до вчинення злочину, виділено в окреме кримінальне провадження. Слідство триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

"Коментарі" писали, що у Києві повідомили про підозру зловмиснику, який за 12 тис. грн за сприяння у реєстрації транспортного засобу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися