У Києві аферисти привласнили квартиру пенсіонера

Подробиці шахрайської схеми

У Києві двоє шахраїв заволоділи квартирою пенсіонера за підробленими документами. Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі та у столичній поліції, передають "Коментарі".

У Солом’янському районі Києва повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом незаконного заволодіння квартирою вартістю близько 1,5 мільйони гривень. Підозрювані розробили схему шахрайського заволодіння квартирою пенсіонера, шляхом використання підроблених документів та оформлення договору купівлі-продажу у нотаріуса.

Слідство встановило, що один із підозрюваних з підробленим паспортом громадянина України на ім’я дійсного власника квартири мав зіграти роль продавця квартири, а інший виступав покупцем.

"Перебуваючи у нотаріуса зловмисники зімітували процес укладання угоди та використали підроблений паспорт на ім’я дійсного власника квартири, після чого нотаріус склав та посвідчив договір купівлі-продажу вказаної квартири. Після укладення договору, з метою заміни замків вхідних дверей до квартири фігуранти залучили майстра, пред’явивши останньому документи про право власності на квартиру", — розповіли у столичній прокуратурі.

Аферистів затримали. Під час обшуків за місцями їх проживання вилучили оригінали документів на квартиру пенсіонера.

"Фігуранти – двоє уродженців Дніпропетровської області. Використовуючи підроблені документи спільники заволоділи квартирою 65-річного киянина. А за час його відсутності – змінили замки", — зазначили в поліції Києва.

Обом чоловікам повідомлено про підозру. Одному з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, іншому – домашній арешт. Їм загрожує до дванадцяти років тюрми. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. У комунальному підприємстві розробили схему отримання хабаря від представників станції техобслуговування та ремонту автомобілів у Києві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як в одному з торгових центрів Києва затримали дебошира.

Читайте также