Коригувальник повітряних атак окупантів по Києву отримав тюремний строк

Яке покарання призначив суд російському агенту

У Києві учасник агентурної групи російських спецслужб, яку було знешкоджено у вересні 2022 року, отримав вирок суду. Подробиці розповіли у Службі безпеки країни, передають "Коментарі".

За даними відомства, кіберфахівці СБУ провели у Києві успішну спецоперацію із затримання російського агента та його спільника, які готували серію повітряних ударів по столиці. Серед пріоритетних цілей окупантів були можливі місця дислокації підрозділів Збройних сил України та Національної гвардії на території Києва. Також російські спецслужби цікавив технічний стан столичних енергооб’єктів, зокрема теплових електростанцій, по яких окупанти планували скоригувати ракетні або дронові атаки.

"Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента і тим самим запобігли серії повітряних ударів по військовій та критичній інфраструктурі Києва. За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна",— повідомили в СБУ.

Засудженим є 46-річний киянин, якого у серпні 2022 року дистанційно завербував кадровий співробітник управління ФСБ РФ по Ростовській області. До підривної діяльності російський агент залучив свого знайомого – 39-річного мешканця столиці, що конспірувався під псевдонімом "Нарік". Він їздив вулицями Києва та проводив приховану фото- і відеозйомку замовлених об’єктів.

"Отримані файли "Нарік" передавав ворожому агенту, який потім "звітував" через месенджер перед своїм російським куратором. За співпрацю з окупантами зрадник отримував грошову винагороду на власну банківську картку", — розповіли в СБУ.

Спільника російського агента у жовтні цього року було засуджено до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві затримали бізнесмена за трансляцію кремлівської пропаганди на окупованій території Луганської області. Під час обшуків за місцем проживання затриманого у Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. Слідство встановило, що незаконний бізнес чоловік організував разом з близькою родичкою, яка проживає у тимчасово захопленому місті Кадіївка на Луганщині. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися