У Києві організатор концертів втік з грошима відомих артистів

Що розповіли про масштабну аферу потерпілі та в поліції

У Києві шоумейкер втік з грошима відомих артистів, через що скасували більшу частину запланованих концертів, на які вже були продані квитки. Про це в ефірі телемарафону розповіли ошукані артисти та в поліції, передають "Коментарі".

Серед потерпілих — співачки Злата Огневич та Руслана, а також гурт "Скай". Офіс концертної агенції у Києві зачинений, на телефонні дзвінки ніхто не відповідає, а працівники сусідніх офісів взагалі нічого не чули про цю організацію.

"Я мушу повідомити вам приголомшливу новину, від якої я вже не сплю дві доби. Змушена скасувати мої концерти. Мені дуже прикро, що кошти, які я планувала задонатити на Збройні сили України, знаходяться в Тараса Доненко. І він зник разом з цими коштами", — заявила співачка Злата Огневич.

У Печерському районному відділенні поліції Києва зареєстрована заява Злати Огневич щодо організатора концертів, який втік з грошима артистів. Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Це привласнення, розтрата майна, або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем.

"По даному кримінальному провадженню проводяться першочергові слідчі дії. Особі, яка буде підозрювана і її визнають винною в суді, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Принаймні людина в Україні", — розповів начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Києві Дмитро Грищенко.

Лідер гурту "Скай" Олег Собчук заявив, що колектив вирішив не скасовувати концерти, попри крадіжку грошей, щоб не розчарувати своїх прихильників. Два концерти гурт "Скай" вже провів — у Львові та в Одесі.

"Далі концерти будуть перенесені на березень. Якщо ми скасуємо концерти, то ми людей просто поставимо у глухий кут. Люди і концерту не отримають, і грошей назад не отримають, тому що вони були вкрадені. Зали продані, а грошей нема", — прокоментував лідер гурту "Скай" Олег Собчук.

Артист додав, що вкрадені гроші мали піти на оплату оренди приміщень, оплату звуку, світла та інші потреби для організації концертів. Музикант впевнений, що крадія знайдуть і він понесе відповідальність за скоєне.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киян та мешканців Київської області попередили про нову схему шахраїв. Аферисти розповсюджують фейкові SMS-повідомлення про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Подробиці про нову шахрайську схему та як не втратити свої гроші — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Читайте також, як у Києві аферисти привласнили квартиру пенсіонера.

Дивіться відео, як групу серійних крадіїв затримали у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися