У Києві за мільйонні збитки судитимуть ексзаступника міністра оборони

Що відомо про кримінальну справу

У Києві постане перед судом ексзаступник міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі мільйонні збитки. Про кримінальну справу розповіли у Державному бюро розслідувань, передають "Коментарі".

За даними відомства, до суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього заступника міністра оборони України, який під час закупівлі продуктів для армії завдав збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду.

Слідство встановило, що з грудня 2020 року по січень 2021 року керівник департаменту Міноборони підписав договори про закупівлю послуг з організації харчування українських військових на 2021 рік. Потім він за вказівкою заступника міністра оборони незаконно уклав додаткові угоди з постачальниками, згідно з якими транспортування продуктів та своєчасне поповнення недоторканих продовольчих запасів Збройних сил України вже не були зобов’язанням комерсантів.

"Збройні сили повинні були самостійно здійснювати транспортування продовольства, залучати до цього особовий склад та техніку, та витрачати додаткові бюджетні кошти. Це негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їх основних завдань", — наголосили у Державному бюро розслідувань.

Судово-економічна експертиза встановила суму збитків у сумі 11,2 мільйонів гривень зайвих витрат Міністерства оборони України та 692 тисячі гривень витрат на логістику Збройних сил України. Ексзаступник міністра оборони обвинувачується у перешкоджанні діяльності ЗСУ та зловживання владою та службовим становищем. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киян та мешканців Київської області попередили про нову схему шахраїв. Аферисти розповсюджують фейкові SMS-повідомлення про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Подробиці про нову шахрайську схему та як не втратити свої гроші — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Дивіться відео, як групу серійних крадіїв затримали у Києві.

Читайте також, що у Києві організатор концертів втік з грошима відомих артистів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

7 січня 2024, 05:57

Ну яких 11млн, там накрали на млрди. Вілли, готелі в Хорватії, Іспанії, куплені за ці вкрадені гроші. І шо, все одно: цар хороший, боярє плохіє. Де рєзніков з яйцями по17?

Леонід

29 грудня 2023, 19:36

Все це до одного місця ... бо наша судова система, це ще гірше ніж цей заступник міністра. І першу чергу проблема у цьому. І поки до людей це не дійде, то і будете ходити по цьому замкнутому колу вічно ....

Ірина

29 грудня 2023, 19:34

А як же екс міністр оборони - невиноватая я он сам крал

Олександр

29 грудня 2023, 18:39

Свежо питание,но серется с трудом!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися