У Києві алкогольного магната підозрюють у фінансуванні російських окупантів (ФОТО)

Що відомо про кримінальну справу

За матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

За даними відомства, зібрана доказова база на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгенія Черняка, який підозрюється у фінансуванні російських окупантів.

"Незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором. Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті", — заявили в СБУ.

Слідство встановило, що підприємства фігуранта кримінальної справи, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію. Під час обшуків в офісах холдингу в Україні знайшли документи та інші речові докази.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА", — повідомили в СБУ.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури. Однак фігурант кримінальної справи заперечує, що йому повідомили про підозру та свою причетність до незаконного бізнесу. Євгеній Черняк заявив, що про підозру дізнався з повідомлення в Telegram-каналі, а до цього до нього ніхто "особисто не виходив, нічого не вручав, жодних питань мені у справі не ставив".

"В РФ з 2014 року діють санкції проти Глобал Спірітс, мати там якісь активи компанія не могла. Ліцензію відкликано 24 лютого, ніхто на втрати не дивився, працювати з убивцями українців ніхто не буде. Це основа. Усі українські компанії перервали ліцензії за такою самою процедурою. Компанія виграла суд на Кіпрі та заборонила судовим рішенням європейського суду у будь-якому вигляді використовувати торгові марки, додатково юридично закріпивши відкликання ліцензії. У документах справи йдеться не про сплату податків в РФ, а про деякі підприємства в Середній Азії, Сакартвелло та Азербайджані. Я не був і не є зараз власником чи посадовцем цих підприємств, ніколи не орендував їх, ніхто з менеджменту компанії не є посадовцем або вигодонабувачем компаній і заводів зазначених у справі і, відповідно, не міг нічого купувати чи продавати. Звинувачувати їх у цьому – повний абсурд", — заявив Черняк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киян та мешканців Київської області попередили про нову схему шахраїв. Аферисти розповсюджують фейкові SMS-повідомлення про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Подробиці про нову шахрайську схему та як не втратити свої гроші — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Дивіться відео, як групу серійних крадіїв затримали у Києві.

Читайте також, що у Києві організатор концертів втік з грошима відомих артистів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

30 грудня 2023, 12:43

А скомороха не подозреваете в финансировании РФ? Ведь этот жидовский пидор войну не обьявил и осуществляет транзит ресурсов РФ через Украину и получает прибыль!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися