У Києві посадовця Міноборони підозрюють у розтраті майже мільярда на закупівлі бронежилетів (ФОТО)

Що відомо про кримінальне провадження

У Києві викрили новий епізод злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Службу безпеки України та Державне бюро розслідувань.

За даними відомств, колишній заступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

"У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров’я наших воїнів на передовій", — розповіли у Державному бюро розслідувань.

Слідство встановило, що до оборудки причетні також двоє колишніх підлеглих єксзаступника міністра оборони. Це ексочільник Департаменту державних закупівель Міністерства оборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення Збройних сил України. Трьом фігурантам кримінальної справи повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. Підозрюваним загрожує до 15 років тюрми.

СБУ раніше викрила колишнього заступника міністра оборони та ексочільника Департаменту держзакупівель Міноборони на ще одному епізоді закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ. У лютому 2023 року було встановлено, що вони закупили майже три тисячі неякісних бронежилетів на понад 100 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили одне із підприємств на оптових поставках засобів тактичної медицини до Росії. В організації оборудки підозрюють власника однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, у тому числі для військового спорядження. Нелегальний маршрут пролягав через одну з європейських країн. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у компанії "Київгума" відреагували на звинувачення у державній зраді через оптові поставки засобів тактичної медицини російським окупантам. Офіційну заяву зробив співзасновник підприємства Андрій Острогруд.

Читайте також, що в компанії "Київгума" заявили про тиск та залякування з боку силовиків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

27 січня 2024, 18:42

"Эксзаступники" міністра ... "Заступники" крадут без шефа ? Не смешите ! Куда шеф отстегивал вопрос сложный судя по тому, что не сидит

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися