Схему продажу медичних товарів окупантам викрили у Київській області (ФОТО)

В організації оборудки підозрюється власник однієї з найбільших компаній в Україні

У Київській області викрили одне із підприємств на оптових поставках засобів тактичної медицини до Росії. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, в організації оборудки підозрюється власник однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, у тому числі для військового спорядження. Протягом 2022-2023 років ділки переправили до РФ декілька партій тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 мільйонів у гривневому еквіваленті. Нелегальний маршрут пролягав через одну з європейських країн.

"Після одержання продукції, іноземна структура відправляла вироби в Росію. На території країни-агресора тактичні медзасоби потрапляли до підсанкційних компаній рф, що спеціалізуються на постачанні амуніції для російських військ. У подальшому продукція надходила до індивідуальних аптечок рашистів, які воюють проти Сил оборони України", — розповіли в СБУ.

Окрім того, окупанти направляли медзасоби до російських військових шпиталів у тимчасово окупованих регіонах України.

"Для маскування злочинної діяльності власник української компанії займався "розкруткою" власного іміджу як волонтера, що передає медичні товари українським бійцям", — зазначили в СБУ.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів, а також в їхніх офісах та виробничих і складських приміщеннях підприємства, знайшли мобільні телефони, комп’ютери та документацію із доказами оборудки. Власнику компанії повідомили про підозру у пособництві державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування. Бізнесмену загрожує до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання недійсними договорів щодо оренди землі під штрафмайданчики поліцією. В діях посадовців столичної поліції виявили ознаки злочину, а саме — розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинену в особливо великих розмірах. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві судитимуть ексзаступника міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду.

Читайте також, що на реставрацію історичного будинку у Києві витратять десятки мільйонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися