Поліцію Києва викрили на переплаті за оренду землі під штрафмайданчики

Що відомо про позовну заяву НАЗК

Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про визнання недійсними договорів між підприємством та Головним управлінням Національної поліції у Києві щодо оренди землі під штрафмайданчики. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на НАЗК.

За даними відомства, в діях посадовців столичної поліції виявили ознаки злочину, а саме — розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинену в особливо великих розмірах. Мова йде про те, що ГУ НП у Києві облаштувало спеціальний майданчик для тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на земельній ділянці, яку орендувало у підприємства. З’ясувалось, що це підприємство не є власником землі, а також орендує цю ділянку у Київської міської ради. Проте замість укладення договорів суборенди землі, між підприємством та ГУ НП у Києві підписувались договори про закупівлю послуг з оренди нерухомого майна за державні кошти.

"Результатом таких дій стало створення умов для завищення вартості використання земельної ділянки. Внаслідок таких дій посадовці ГУ НП у м. Києві за користування частиною земельної ділянки площею 3,72 га перерахували господарському товариству бюджетні кошти у розмірі, який значно перевищує орендну плату, встановлену КМР для товариства за користування ділянкою загальною площею понад 6 га", — заявили в НАЗК.

Після виявлення ознак корупції Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування. НАЗК звернулось до суду з позовом про визнання вищевказаних договорів недійсними. Перше судове засідання призначене на 12:00 у вівторок, 30 січня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували вебкамери, які "засвітили" роботу Протиповітряної оборони під час ракетної атаки російських окупантів. Мова йде про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами, щоб шпигувати за Силами оборони у столиці.

Нагадаємо, у Києві судитимуть ексзаступника міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду. Подробиці — за посиланням.

Дивіться відео, як у Києві заарештували бізнесмена за рекордний хабар одному з керівників ДБР.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

2 січня 2024, 21:01

Тоже мне новость, эта херня все была известна последние минимум лет 10 и власть все покрывала, поскольку в доле. Надо всех этих мусоров поганых на фронт отправлять, причём в один конец, хороший мусор - мёртвый мусор !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися