У Києві заарештували бізнесмена за рекордний хабар (ВІДЕО)

Що відомо про кримінальної справи

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою львівському бізнесмену за спробу дати хабаря одному з керівників Державного бюро розслідувань (ДБР). Про кримінальну справу розповіли у ДБР, передають "Коментарі".

За даними відомства, затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар у пів мільйона доларів одному із керівників Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження, порушену кілька місяців тому за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

"Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 мільярди гривень. Однак багато контрактів не було виконано, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами. За попередніми оцінками сума збитків може сягати понад один мільярд гривень", — розповіли у Державному бюро розслідувань.

Досудове розслідування триває. Бізнесмену повідомлено про підозру у наданні хабаря службовій особі. Йому загрожує до восьми років тюрми. Заарештований підозрюваний за рішенням суду може внести заставу у розмірі 429 мільйонів 440 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Києві судитимуть ексзаступника міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Дивіться відео, як групу серійних крадіїв затримали у Києві.

Читайте також, що у Києві алкогольного магната підозрюють у фінансуванні російських окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися