У Києві судили організаторку фейкового референдуму на Луганщині

У столиці вона намагалась оформити собі соцвиплати

Тюремний строк отримала організаторка фейкового референдуму на Луганщині, яка приїхала до Києва за соцвиплатами. Затримали зловмисницю навесні 2023 року під час її поїздки до Києва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У столиці вона намагалась оформити собі соцвиплати як внутрішньо переміщена особа з тимчасово захопленої частини сходу України. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй 5 з половиною років тюремного ув’язнення із конфіскацією майна.

В результаті розслідування встановлено, що жителька Старобільська вчинила злочин, підтримавши російських загарбників під час захоплення міста, та приєдналася до них для співпраці. Пізніше ця жінка, разом із своєю матір'ю, була включена до складу місцевого окупаційного "виборчого комітету".

У цьому комітеті вона була членом "мобільних груп", які складали списки потенційних "виборців" та контролювали їх участь у "голосуванні", створюючи фіктивність виборчого процесу. Також вона фальсифікувала підсумки фейкового плебісциту і засвідчувала це своїм підписом у незаконних "протоколах" псевдореферендуму. За це колаборантка отримувала від окупантів грошову "винагороду" в російських рублях.

"Коментарі" писали, що після співпраці з "ЛНР" на окупованій території Луганської області чоловік поїхав до Києва та намагався втекти з країни.




Джерело: https://t.me/SBUkr/10840


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися