У Київській області комунальник з підрядником "нагріли" на модернізації котельні мільйони

Що відомо про збитки та схему привласнення грошей

У Київській області за мільйонні збитки під час встановлення теплогенеруючого обладнання котельні судитимуть замовника та підрядника. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

За даними відомства, до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства та підрядника за фактами розтрати чужого майна і службового підроблення. Підряднику також інкриміновано легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом. 

"Директор комунального підприємства у змові з підрядником за результатами робіт з модернізації обладнання багатопаливної котельні у місті Біла Церква внесли до звітної документації недостовірні відомості. Вони завищили обсяги та вартість робіт, встановивши обладнання, яке не відповідає умовам договору підряду, є менш потужним та нижчим по вартості", — заявили у Київській обласній прокуратурі.

Підряднику на підставі звітних документів перерахували бюджетні кошти. За них він придбав майно для очолюваного підприємства. Експертиза оцінила збитки місцевому бюджету у понад три мільйони гривень.

Нагадаємо, у столиці одного із заступників комунального підприємства "Київський метрополітен" підозрюють у службовій недбалості під час закупівель вагонів метро. Збитки оцінили у понад 13 мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посадовці Міністерства оборони України нанесли значні збитки держбюджету. Ексзаступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

Читайте також, як ексдепутат самовільно збудував торгові об’єкти поблизу метро у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися