У Києві виявили мільйонні збитки на закупівлях вагонів метро

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У столиці одного із заступників комунального підприємства "Київський метрополітен" підозрюють у службовій недбалості під час закупівель вагонів метро. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2012-2017 роках КП "Київський метрополітен", використовуючи кошти, надані за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку, уклало договори з двома російськими підприємствами щодо виробництва та поставки останніми вагонів для столичної підземки. Цими договорами передбачені штрафи за порушення умов поставки вагонів.

"У період 2013-2014 років постачальники порушили умови договору та у визначені терміни не поставили вагони на адресу КП "Київський метрополітен". Однак підозрюваний, через неналежне виконання службових обов’язків, погодив платіжні доручення на оплату вагонів у повному обсязі без вирахування суми штрафу", — заявили в столичній прокуратурі.

Збитки комунальному підприємству "Київський метрополітен" оцінили у понад 13 мільйонів гривень. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває.

Нагадаємо, у Києві викрили мережу продажу фальсифікованих сигарет. Тютюнові вироби продавали у столиці та в Київській області. Слідством встановлено групу організаторів нелегального бізнесу з продажу сигарет відомих світових виробників з використанням підроблених марок акцизного податку, а також без них.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посадовці Міністерства оборони України нанесли значні збитки держбюджету. Ексзаступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

Читайте також, як ексдепутат самовільно збудував торгові об’єкти поблизу метро у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися