У Києві судять правоохоронців, які незаконно утримували іноземця та вимагали у нього гроші

Постраждалі утримувалися в підвалі протягом шести днів

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили передсудове розслідування щодо дій керівника підрозділу одного з правоохоронних органів у Києві та його двох підлеглих. За зібраними доказами, у березні 2022 року вони незаконно утримували громадянина Швейцарії та громадянина України. Обвинувальний матеріал направлено до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Фігуранти незаконно затримали чоловіків та помістили їх у кімнату для затриманих правоохоронного органу без належного документального оформлення. Вони також нібито знайшли у них наркотичні речовини, але цей факт також не був оформлено документально, — йдеться у повідомленні.

Постраждалі незаконно утримувалися в підвалі протягом шести днів. Правоохоронці вимагали у них 10,4 тис. доларів США за не притягнення до кримінальної відповідальності за незаконні дії з наркотиками.Вони дали іноземцю телефон аби він зателефонував до рідних та попросив у них гроші за "звільнення". Під час одного з таких дзвінків іноземець зателефонував до свого товариша, який є працівником поліції Швейцарії. Той зміг зв’язатися з українськими правоохоронними органами, які звільнили іноземця.

Троє правоохоронців обвинувачуються у насильницькому зникненні, привласненні наркотичних засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем та вимаганні вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах військового стану. Санкція статей передбачають найтяжче покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

"Коментарі" писали, що поліцейські Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно організованої групи наркоділків. Вони влаштували наркобізнес із мільйонними прибутками щомісяця





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися