В прокуратурі розповіли про схему привласнення квартир у Києві

Які наслідки можуть бути для спадкоємців нерухомості від дій аферистів

Столичні прокурори повідомили про підозру шахрайці, яка привласнила та продала у Києві чужу квартиру. Подробиці схеми розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у Шевченківському районі Києва 36-річна аферистка з Харківської області підшукала нерухомість, власниця якого померла. Жінка придбала підроблений договір дарування квартири та продала помешкання підставній особі.

"Договір, укладений між дарувальником та обдаровуваною, був посвідчений приватним нотаріусом Донецького міського нотаріального округу", — зазначив старший слідчий Шевченківського управління поліції Денис Сорока.

Шахрайка привезла до Києва підроблений документ з окупованої території Донецької області. Підроблений документ у столиці зареєстрував приватний нотаріус. Це дозволило продати квартиру у столиці за 400 тисяч гривень. Вартість "послуг" підставної особи становить 300 доларів.

У прокуратурі оцінили вартість проданої нерухомості у столиці у майже 1,7 мільйона гривень. Таку шкоду бюджету Києва спричинили дії шахрайки. Жінці оголосили про підозру за кількома статями Кримінального кодексу України. Мова йде про підробку документів та відмивання доходів. Підозрюваній загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили незаконну перемогу в тендері щодо реконструкції транспортної розв’язки на Шулявському мосту. Замовником тендеру є КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області у промислових масштабах незаконно виловлюють рибу. Для цього використовують Гречаногребельське водосховище. Мова йде про земельну ділянку під водоймою площею 511 гектарів. Вартість цієї землі оцінили у 18 мільярдів гривень.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

10 лютого 2024, 14:08

Это все крышует кмда и ментовские

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися