У Києві виявили затятого антисеміта, який закликав до насильства

Чоловік також проводив антиконституційні акції протесту

Киянину повідомили про підозру за антисемітські стріми у соцмережах та виправдовування агресії рф. Затримали 39-річного киянина за фактом порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також заперечення збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

У парку-меморіалі "Бабин Яр" затримано особу, яка поширила антисемітські повідомлення та відеозапис у своєму "Instagram". Поза тим, чоловік систематично розповсюджував антисемітські та антиукраїнські матеріали в соціальних мережах "Facebook", "Instagram" і "Youtube".

Чоловік не вперше порушує закон, а обвинувальні акти проти нього знаходяться в Подільському, Дарницькому судах та в суді міста Кропивницький. Він проводив у регіонах України антиконституційні акції протесту та чинив супротив правоохоронцям. У 2020 році на Подолі перекинув релігійну конструкцію "Ханукія". Також у Кропивницькому розмістив у "Facebook" відеозапис, на якому демонстрував примірник книги, що  містить заклики до насильницької зміни влади та до захоплення державної влади.

Раніше портал "Коментарі" писав, що 35-річному жителю Києва, який у грудні 2023 року осквернив встановлену на Майдані Незалежності найбільшу у Європі Ханукію, повідомлено про підозру.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися