Схему незаконної оренди приміщень викрили у столичному виші

Відомі подробиці значних збитків державному бюджету

У Києві викрили схему прихованої оренди державних приміщень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, схему розтрати коштів виявили у Державній науково-виробничій корпорації "Київський інститут автоматики". В прокуратурі підозрюють, що виконуючий обов’язки генерального директора підприємства обійшов законний порядок оренди державного майна. Справа в тому, що 70% орендної плати перераховується до держбюджету, і лише 30% отримує балансоутримувач.

"У 2020–2021 роках посадовець надав в приховану оренду приміщення інституту, уклавши з орендарями договори зберігання майна замість договорів оренди. Таким чином він отримував оплату у розмірі 100% замість 30%, як це було б у разі укладення договорів оренди", — пояснили у Київській міській прокуратурі.

Суму збитків оцінили у понад один мільйон гривень. Під час обшуків вилучили документи з переліком орендарів приміщень вишу та інші речові докази. Колишньому виконуючому обов’язки генерального директора Державної науково-виробничої корпорації "Київський інститут автоматики" за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах повідомили про підозру. Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аферисти розповсюджують фейкові SMS про надходження посилок від імені відомого поштового оператора. Такі повідомлення містять фішингові посилання на підконтрольні шахраям ресурси. Українцям надали поради, як не втратити гроші через шахраїв.

Читайте також, що у Києві викрили схему незаконного нотаріального оформлення документів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

16 лютого 2024, 18:35

Дятлы вы, а не журналисты. На какой помойке вас набирают? Специально для Некрасовой: "институт" - это совсем не обязательно учебное заведение, бывают еще НИИ - научно-исследовательские институты, к коим институт автоматики и относится. А если быть совсем точным, то не "бывают", а "бывали". Практически все они на настоящий момент прекратили научную деятельность и существуют за счет того, что сдают площади в аренду. А все почему? А потому что наука и технологии в этом гадюшнике с момента распада союза никому не нужны, соответственно и не финансируются. Даже кацапы, и те хоть что-то сохранили и пытаются развивать. А у нас за 30 лет умудрились угробить и распродать все напрочь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися