Комунальники під час війни перетворили землю у Києві на сміттєзвалище (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі та в поліції

У Солом’янському районі Києва столичні комунальники перетворили земельну ділянку на сміттєзвалище. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та Київську міську прокуратуру.

Слідство встановило, що керівник комунальної корпорації "Київавтодор" не контролював комунальні підприємства Солом’янського району столиці. Це призвело до порушення природоохоронного законодавства Комунальним підприємством (КП) "Шляхово-експлуатаційне управління (ШЕУ) по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом'янського району м. Києва".

"У 2022-2023 роках КП "ШЕУ Солом’янського району міста Києва" за вказівкою свого керівника вивозило металобрухт, побутові відходи, пластик і автошини на земельну ділянку, куди мали вивозити лише сніг. В той же час комунальники мали угоди з низкою підприємств, що надають послуги з утилізації відходів та вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони", — йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Будівельні та промислові відходи засмітили землю та забруднили її хімікатами. У Державній екологічній інспекції Столичного округу оцінили збитки державі у близько 278 мільйонів гривень.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України уточнив, що генеральному директору комунальної корпорації "Київавтодор" та колишньому начальнику районного КП "ШЕУ Солом’янського району міста Києва" повідомили про підозру у службовій недбалості та забрудненні земель. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві закриють на ремонт Північний міст. На будівельні послуги з ремонту Північного мосту через річку Дніпро у столиці готові витратити десятки мільйонів гривень. 

Нагадаємо, у Києві розпочнуть реконструкцію мосту біля станції метро "Дарниця". Масштабні ремонтні роботи споруди заплановані на перетині вулиці Будівельників із Броварським проспектом і "червоною" лінією метро. 

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


tuan

18 лютого 2024, 10:57

Такі випадки стихійних сміттєзвалищ багато на київщині. Хто знає куди звернутись для перевірки діяльності місцевих князьків які влаштували сміттєзвалище у лісі броварського района.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися