Масштабну порубку дерев під час війни влаштували на Київщині

Що відомо про незаконне знищення зеленої зони

У Київській області зафіксували незаконне знищення дерев у лісі під час повномасштабної війни в Україні. Подробиці розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у Білоцерківському районі Київської області у 2022 році лісники оглянули лісосіки, щоб знайти дерева задля санітарної рубки. Мова йде про Державне підприємство "Спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Київоблагроліс". Після огляду склали польову перелікову та нумераційну відомісті дерев для вибіркової санітарної рубки.

"З січня по вересень у 2023 році службовець допустив проведення незаконного зрізання дерев породи граб, в’яз, клен, дуб та ясен в кількості, що перевищила заплановану вирубку на 154 одиниці", — йдеться в заяві Київської обласної прокуратури.

Збитки внаслідок незаконної вирубки лісу оцінили у понад 850 тисяч гривень. Майстрові державного підприємства оголосили про підозру у службовій недбалості. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області затримали на хабарі посадовицю однієї з сільських рад. Кримінальна справа стосується будівництва ділянки Кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Проєктом будівельних робіт заплановано що траса пролягатиме крізь приватну земельну ділянку. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, столичні екологи та активісти провели пікет Київської міської ради з закликами до мера Києва Віталія Кличка виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії Київради через лобіювання інтересів забудовників та блокування створення зелених зон. Організатори пообіцяли, що наступна акція протесту буде більш масовою.

Читайте також, що під Києвом внаслідок вибуху ракети утворилась величезна вирва



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


александр

19 лютого 2024, 19:18

Ну гробы с чего то нужно делать!

ЯМИ

19 лютого 2024, 19:17

В Обухове тоже ни с того ни с сего срубили кучу деревьев Например, возле СШ 5 срубили абсолютно здоровые вербы, которым примерно по 50 лет....Это варварство !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися