Директор київського інституту вкрав понад 2 мільйони гривень на будівельних роботах

Впродовж року підозрювані внесли неправдиву інформацію в акти приймання виконаних будівельних робіт

У Києві  судитимуть директора одного з Інститутів Національної академії педагогічних наук та підрядника. Вони заволоділи 2,4 млн грн на будівельних роботах.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Їх обвинувачують в умисному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем. Слідством встановлено, що впродовж 2018 – 2019 років підозрювані внесли неправдиву інформацію в акти приймання виконаних будівельних робіт, підробили довідки про вартість цих робіт та витрати на виконання протиаварійних та консерваційних робіт будівлі у центрі Києва. При цьому вказані у документах роботи не виконані в повному обсязі.

Відповідно до висновків судових експертиз, діями посадовців та підрядника державі завдано збитків на суму близько 2,4 млн гривень. Обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.  

Нагадаємо, Києво-Могилянська академія отримала штраф від Державної інспекції архітектури та містобудування у розмірі практично 91 тисяч гривень за порушення під час реставрації келій Братського монастиря.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися