На Київщині колаборант освячував техніку росіян та допомагав їжею окупантам

Засуджений здійснював "обряди хрещення" військових рф

На Київщині на 10 років за колабораціонізм засуджено мешканця Андріївки. Він забезпечував окупантів інформацією та харчами, освячував ворожу техніку. 

Про це повідомляє поліція Київської області. 

8 квітня Макарівський районний суд Київської області виніс вирок жителю Бучанского району. Розслідуванням доведено, що чоловік у березні 2022 року співпрацював з військовослужбовцями держави-агресора.  Затримали чоловіка у квітні 2022 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час тимчасової окупації державою-агресором населеного пункту Андріївка Бучанського району чоловік, який називав себе "ченцем", налагодив звʼязок із російськими військовослужбовцями, надавав їм житло та продукти, також здійснював інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку рф та її збройних формувань. Зокрема, вказував окупантам на будинки, які можуть обікрасти вороги. Також, засуджений здійснював "обряди хрещення" військових російської федерації, освячував їхню техніку та проводив інші релігійні обряди. За таку "привітну зустріч" фігуранту було дозволено вільно пересуватись по території громади та відвідувати штаб окупантів.

За заняття колабораційною діяльністю суд виніс вирок і призначив фігуранту покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних органах або в органах місцевого самоврядування на строк до 10 та з конфіскацією усього майна.

Нагадаємо, поліцейські Київщини повідомили про підозру військовослужбовцю рф, який утримував громадян на території аеропорту у Гостомелі. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

13 квітня 2024, 21:26

10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних органах або в органах місцевого самоврядування на строк до 10 та з конфіскацією усього майна. - очень хорошая санкция. Как раз для зели, ермака и всех прочих упырей. Хотя... я бы их просто на удобрения пустил. На миллиард деревьев, конечно, не хватит, но хоть частично

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися