У Києві двоє чоловіків викрали кардіохірурга: навіщо вони це зробили

Двоє зловмисників викрали лікаря аби нажитися на ньому.

У Києві двоє чоловіків за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів викрали лікаря-кардіохірурга (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, зловмисники домовились про викрадення чоловіка заради викупу. Коли потерпілий проходив повз будинок по вулиці Феофіла Яновського що у місті Києві, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки. Один із них представився працівником правоохоронних органів. В подальшому, змусивши потерпілого сісти в салон автомобіля, викрадачі одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це "отрута". Після цього висунули вимогу передати їм 2 млн доларів США за надання "протиотрути".

Зрозумівши, що таких грошей у чоловіка немає, зловмисники обшукали його та забрали 15 000 гривень, які були у нього в сумці. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на Совських ставках, що у місті Києві та зникли.

В ході оперативно-розшукових заходів встановлено двох чоловіків, яким повідомлено про підозру.  Одному з них Солом’янським районним судом міста Києва обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щодо іншого вживаються заходи, спрямовані на встановлення його місцеперебування та обрання запобіжного заходу.

Санкціями статей передбачено покарання строком до 12 років позбавлення волі.

Читайте также