Киянина покарають за перешкоджання діяльності Сил безпеки та оборони (ФОТО)

Яке покарання загрожує киянину за підпал автомобілів військових

У Києві продовжують виявляти ймовірно причетних до підпалу автомобілів військових. Столична поліція викрила на протиправних діях 20-річного киянина, повідомляє портал "Коментарі".

У поліції пояснили, що у пошуках легкого заробітку 20-річний чоловік погодився на співпрацю зі спецслужбами рф та підпалив автомобілі військових за грошову винагороду.

Протягом ночі зловмисник підпалив два військових автомобілі на території Печерського району столиці. “Як з’ясували правоохоронці, зловмисник контактував з представниками ворожих спецслужб, від яких отримував завдання та інструкції щодо своїх дій у перешкоджанні законній діяльності Сил безпеки та оборони. Так, фігурант, попередньо узгодивши цілі з російським куратором, за гроші підпалив два службових військових автомобілі на території Печерського району. Свої дії він зафільмував на відео, як доказ виконаної “роботи” та відправив замовнику”, - пояснили у поліції.

Зловмисника затримали та повідомили йому про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

За вчинені дії 20-річному киянину загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили декілька випадків підпалу автівок військових. У столиці чоловік та жінка підпалювали автомобілі військових на “замовлення”.

Також мешканець Києва у період з вересня 2022 року по серпень 2023 року спалив 10 автомобілів військових, ще три автівки пошкодив. Якими мотивами керувався зловмисник, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися