Підрядник під час ремонту школи в Києві значно завищив ціни: скільки коштів привласнив

Яке покарання загрожує підряднику за привласнення коштів під час ремонту

Підрядник постане перед судом за ймовірне розкрадання коштів. Його звинувачують у привласненні 600 тис. гривень під час ремонту вентиляційної системи школи у Святошинському районі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“Ювенальними прокурорами Святошинської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації, яка виконувала роботи з ремонту вентиляційної системи приміщень однієї зі шкіл у Святошинському районі Києва (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

Договір на ремонт, за даними слідства, між Управлінням освіти Святошинської РДА та підрядною організацією було укладено ще в жовтні 2021 року. Передбачалося виконання ремонту вентиляційної системи приміщень школи на суму понад 1 млн грн.

“Однак, завищивши вартість використаних матеріалів та обладнання, керівник підрядної організації вніс неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт та надалі привласнив понад 600 тис. грн”, - повідомили у прокуратурі.

За протиправні дії, у випадку доведення їх у суді, підряднику загрожує до 8 років позбавлення волі.

А щодо дій працівників освіти, то оцінка буде надана в рамках іншого кримінального провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області перед судом постануть представники злочинної групи, які незаконно організували азартні ігри. Як працювали незаконні гральні заклади та яке покарання загрожує зловмисникам, читайте за посиланням.


Читайте также