У Києві працювали незаконні онлайн-обмінники: подробиці

Стало відомо, хто займався незаконним обміном коштів

У столиці викрили правопорушників, які незаконно організували онлайн-обмінники криптовалюти під виглядом банківських переказів. Зловмисникам повідомили про підозру за фактами неправомірного використання електронних грошей (ч. 1 ст. 200 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у 2024 році 23-річні підозрювані організували діяльність з онлайн-обміну гривні на різні види криптовалют та електронні гроші незареєстрованих в Україні та підсанкційних платіжних систем. Також обмінювали на електронні гроші платіжних систем, які знаходяться на території країни-агресора. Щоб проводити операції, вони використовували банківські картки, які були оформлені на фіктивних осіб.

“Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно з детективами Територіального управління БЕБ  у м. Києві та співробітників Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України”, - повідомили у прокуратурі.

Відповідно до статті зловмисникам загрожує штраф від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області перед судом постануть представники злочинної групи, які незаконно організували азартні ігри. 

У ході проведення розслідування було встановлено, що з вересня 2023 року на території Київської області діяла злочинна група. Мешканець Київської області орендував 8 приміщень та організував там гральні зали, встановивши комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням.

Яке покарання загрожує зловмиснику, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися