У Києві та передмісті подорожчав проїзд: які тепер ціни

Основна причина подорожчання вартості проїду в Києві – дефіцит пального

Із 21 травня в маршрутках Києва зростуть ціни на проїзд. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко в коментарі "Суспільному".

"Максимальний тариф 15 гривень, десь маршрутів 8-10 – по 12 гривень. І маршрутів 5-6 – по 10 гривень. Мінімальна ціна зараз в місті – це 10 гривень", - заявив Мойсеєнко.

За словами голови Асоціації перевізників Києва та Київської області, головна причина, чому подорожчав проїзд, - дефіцит пального. Саме це спричинило зменшення кількості рухомого складу на 50%.

"Проблема навіть не в ціні пального, а те, що дефіцит пального. Наші водії просто не мають змоги заправитися. Кожен день починається з того, де заправити автобус. Зараз на лінію повиїжджало десь 50 відсотків від того, що було до війни", - заявив Мойсеєнко.

Мойсеєнко заявив, що ціни на проїзд довелося підняти й у приміських маршрутках. Наприклад, тепер доїхати з Білої Церкви до Києва буде коштувати 130 грн, з Ірпеня - 38 гривень, з Борисполя - 50 гривень. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Бучанському районі тракторист підірвався на міні. За даними правоохоронців, тракторист підірвався на протитанковій міні. Потерпілого 35-річного чоловіка доставили до лікарні. Поряд із місцем вибуху виявили ще дев’ять мін. За фактом підриву на міні розпочали досудове розслідування.

Також "Коментарі" писали, що у КМВА повідомили небезпечні для відвідування парки Києва. У Києві деякі парки досі можуть нести небезпеку. Території були заміновані, тому там досі можуть знаходитися нерозірвані снаряди й авіаційні бомби.

Читайте на порталі "Коментарі": у Київській області під час пожежі загинула людина: у ДСНС надали подробиці. У ДСНС зазначають, що в одній із квартир триповерхового будинку сталася пожежа, у результаті якої загинув чоловік 1960 року народження. За словами сусідів, загиблий вів антигромадський спосіб життя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися