Київ підготує власний план відновлення після війни: мер столиці повідомив труднощі

Окремі проєкти щодо відновлення в Києві заплановано навіть на воєнний час

Київ матиме план дій щодо відновлення "на день після війни". Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" за результатами Всесвітнього економічного форуму.

"Усі наголошують на тому, що ми маємо підготувати План на день після війни: де і що ми плануємо зробити", - заявив Кличко під час організованого Фондом Пінчука Українського сніданку в Давосі, де й проходив Всесвітній економічний форум.

Як зазначив мер Києва, деякі проекти з відновлення інфраструктури, логістики й будівництва ряду об'єктів планується здійснити навіть попри війну.

Водночас міський голова наголосив, що наразі є проблеми з виконанням державного бюджету, тому Київ має певні труднощі в доступі до своїх коштів у Держказначействі.

"У нас гроші міста перебувають у казначействі, а у казначействі грошей немає. Тобто віртуально у нас гроші є, а реально – ні", - повідомив Кличко.

Також Кличко зазначив, що можна звернутися до випуску військових облігацій для Києва за прикладом дій уряду.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Київській області ввели додаткові обмеження: що заборонили. У межах прикордонних територій Київщини запроваджують додаткові тимчасові обмеження з 24 травня. Нові заборони стосуються, насамперед, Вишгородського району, що знаходиться в 5 кілометрах від північного кордону України.

Також "Коментарі" писали, що в Бучанському районі Київщини запрацювали нові поліцейські станції. У трьох громадах Бучанського району Київщини, які постарждали від російських окупантів, розпочали роботу нові поліцейські станції. Нові поліцейські станції розпочали роботу в Немішаївській, Білогородській та Борщагівській громадах Бучанського району.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися